Kisah Mawar Nafastari


Nafastari & Mawar

mawar nafastari dilahirkan pada 28 disember 2007...
mawar dijaga oleh matahari..
sekarang sudah hampir 5 bulan mawar dilahirkan...
matahari menjaga mawar dgn baik sekali...
sesekali matahari menyinari mawar dgn sinarnya..
dgn sinar matahari, mawar dpt berkembang dgn gembiranya...
adakala apabila matahari pergi, lalu mawar kucup layu tak bermaya...
kerana.. matahari adalah seperti nafas mawar utk hidup..
dengan itu mawar menggelarnya 'nafastari'

walaupun matahari dan mawar adalah dari dunia yg berbeza...
matahari dan mawar sentiasa berkawan...
biar ada perbezaan di antara matahari dan mawar...
namun perbezaan itulah yang melengkapkan kehidupan mereka..
matahari kelihatan cantik apabila dapat menyinari mawar..
dan mawar kelihatan indah apabila disinari matahari...

disitulah lahirnya mawar nafastari...
;p


Inilah kisah kami


Dari awal pernikahan,




lahirnya anak sulung, Embun


dan seterusnya anak kedua- Kekwa


Kemudian berEmpat


28 December 2007 - 1 Mac 2011

1 Mac 2011, Nafastari pulang ke rahmatullah.
inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. (bahawa sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan kita akan kembali kepadaNya).

"Perkahwinan yang singkat tapi sangat menyenangkan, sangat membahagiakan..Nafastari sentiasa menceriakan mawar, embun dan Kekwa. Selamanya kamu tetap di hati kami,
Mawar sayang Nafastari sepenuh hati"


Embun dan Kekwa, banggalah kamu punyai NAFASTARI sebagai ayah kamu
:)



Comments

  1. satu penceritaan yg pernah terbayang dek akal ..sgt menarik...tingginya nafastari,rendahnya mawar...semoga dia tenang di sana...

    ReplyDelete
  2. correction:satu penceritaan yg x pernah terbayang dek akal..cantik layout baruu..ceria je..

    ReplyDelete
  3. Kehidupan perlu diteruskan. Kuatkan semangat, tabahkan hati, berdoa dan bertawakkal.

    ReplyDelete
  4. Mawar dan Nafastari tetap termaktub sebagai sebuah kisah cinta yang abadi. Berbahagialah wahai Mawar meski pun kini Nafastari jauh di bawa pergi.

    ReplyDelete
  5. suka tgk pic yg atas sekali sweet sngt mcm budak sekolah klu kawan2 nafastari tgk terubat sikit rindu mereka kan kamu bertuah punya suami yg baik perkahwinan yg bahagia dan kekal smpi akhir hayat

    ReplyDelete
  6. Syukurlah apa jua nikmat yg DIA beri. Walau kebahagiaan bersama Nafastari itu singkat sahaja tapi terlalu banyak kenangan manis yang di tinggalkan nya sehingga tak kan pernah habis tuk di ceritakan pada dua cahayamata, pabila mereka semakin dewasa.

    (Kesedihan itu tak akan berakhir tapi Ate senang baca Entry ni..Mawar sptnya mula bangkit dan bertambah tenang)

    ReplyDelete
  7. Cantik layout baru mawar ♥
    setiap hari sy memikirkn tentang mawar + kekwa + embun..
    entah lh.. walhal sy x kelan pun kamo & keluarga kamo..
    Tp selepas m'baca blog kamo & nafastari m'buat sy rsa begitu ingin lebih mengetahui p'kembangan kamo setiap hari..
    sekidit sebanyak blog mawar & nafastari m'beri kesan pd hidup sy.
    Semoga Allah merahmati keluarga Nafastari.. AMin Ya-Rabbal Alamin ♥

    ReplyDelete
  8. Salam Mawar,

    Rasa happy tgk pic you n husband, bahgia sgt rasa cemburu dihati ini... Betullah nafastari tinggi btl dr you jgn marah, saya pun rendah gak.

    Hari2 mesti nak baca n3 you, entahlah rasa mcm beri kekuatan pd diri ini sbg seorang ibu n isteri. Suker tgk embun n kekwa...

    ReplyDelete
  9. Seperti yg lain, saya juga terasa ingin selalu membaca entri2 mawar..semoga terus tabah dan cekal membina kehidupana baru penuh ceria dan bermakna bersama permata2 hatimu.....

    ReplyDelete
  10. gambar yg ada nadaa berdiri tu kat mana eh ? mcm pernah tengok tempat tu la.

    ReplyDelete
  11. knizam, kat Faisalabad, Serena Hotel

    ReplyDelete
  12. suka dgn new layout...lame xjengah,,sekali masuk mcm da masuk ke satu dunia yg baru..hope mawar ceria selalu yer..;)

    ReplyDelete
  13. salam mawar....

    saya sgt terharu membaca cerita pengalaman idup mawar...sesungguhnya dugaan yang menimpa mawar, hanya org yang mengalami sahaja yg tau betapa sunyi dan sayu bile kenangkan balik insan yang sgt rapat dgn kita...

    terdetik di hati saya ingin kongsi pengalaman kisah sedih saya ngan mawar...mula2 berat ati tapi bile terbaca entri kisah mawar nafastari..terus rasa nk bercerita...

    tarikh arwah suami mawar meninggal sama dengan tarikh kelahiran cahaya mata kedua saya, putera sulung saya... Muammar Nuqman Afiq bin Noor Azrin... Nuqman dilahirkan pada jam 5.23ptg pada 1 Mac 2011...

    Tarikh tu merupakan tarikh yg sgt istimewa, kerana kehadiran nuqman menjadi pelengkap hidup sy dan suami kerana sudah mendapat spasang anak..kakak sulungnya, Nureen Mirza Arianna berumur 4 tahun...

    Namun kita manusia hanya mampu merancang, perancangan Allah yg terbaik.. Anak lelaki sy dijemput mengadap illahi pada 20 Mac 2011.. ketika itu sy masih lg dalam pantang..

    Allah sahaja yg tau betapa pedihnye dan terlukanya saya dengan pemergian anak lelaki sy.. Arwah nuqman sihat..die pegi pun kami sbgi parents xtau apa sebab... tapi ramai yang kata becoz of SIDS (sudden infant death syndrome)...

    sy hanya mampu berserah dan bertawakal pada Allah..jdi bile bercakap mengenai kehilangan, sy faham apa yg mawar rasakan...

    harap mawar tetap tabah dan ceria dalam mengharungi arus kehidupan...

    salam perkenalan..

    -maz-

    ReplyDelete
  14. dear mawar...takziah atas kehilangan nafastari...moag rohnya sentiasa dicucuri rahmat...Amin...
    moga mawar juga tabah menghadapi hari2 yg akan dtg bersama embun dan kekwa... mendoakan yg terbaik buat mawar dn keluarga...Amin...

    ReplyDelete
  15. NAFASTARI kamu meninggal pada hari saya meraikan kelahiran saya.. Innalillah wa inna ilaihi rajiun...

    ReplyDelete
  16. inilah namenye cinta sampai syurga

    dia xde pon ttp ade

    dlm hati akk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days