Kepada "Aku" si pembaca blog saya (Vol. 2)

Aku,

terima kasih kerana berterus terang kembali,
walaupun tidak memberitahu identiti kamu..

mungkin benar kata kamu,
saya melatah dengan cepat sekali,
tapi tahukah kamu,
saat saya membaca'motivasi' yg kamu berikan itu
sungguh mematahkan hati saya yang lemah ini?

namun hati manusia senang lembut semula bila ucapan 'maaf' di ucapkan.
saya maafkan kamu..
niat kamu untuk membantu, tapi kurang tepat pada masa dan waktunya..

sudah2lah, habis sudah kisah Aku ini..
dia datang untuk memberi matahari yang "panas" untuk membangunkan mawar yang layu..
:)

Aku, siapa pun kamu,
saya tahu niat kamu baik, tapi gunalah ayat yang lebih sopan lain kali ya!
dan maafkan saya jika saya pun mengguris hati kamu.


*Korang!
jangan risau,
mawar ok la! ;)
jangan tuduh menuduh, kata mengata lagi k..
bulan puasa ke tak bulan puasa... tak baik kan..



Comments

  1. suka tgk mawar semakin tegar menghadapi pelbagai dugaan....kita kene selalu positive kan mawar... :)

    salam sayang utk embun n kekwa....

    ReplyDelete
  2. biarlah "aku" tu mawar..yg penting, lebih rmi yg menyukai blog kamu ni dan menyokong kamu

    kamu tahu..blog kamu ni menjadi motivasi utk sy,jd panduan dan sempadan utk sy..hanya DIA yang Maha mengetahui...

    gud luck!

    ReplyDelete
  3. glemer betul aku sampai mawar buat 2 entry utk aku..kahkahkah..mawar terhiburkah dengan adanya aku??mencari2 siapa aku? nak cari, takde email/url..nak search aku di google, mungkin berbilion2 lemon page kluar nama aku..kan saya dah kata, Aku ada dalam diri setiap org..jadi..renung2kan..ekekekek..

    ReplyDelete
  4. AKU .. u get the point la..

    ReplyDelete
  5. Aku refer utk diri sendiri ek??? so sila cermin diri AKU tu.. agak² tertanggung ker beban?kalo rasanya x tertanggung... sendiri mau ingatlah...

    lidah amat senang berkata-kata...
    memberi motivasi agar meringankan beban.. bkn menambah beban...

    rasanya.. hanya org yang terdekat sahaja yang boleh dan patut memberi kata² motivasi yg cam gitu

    ReplyDelete
  6. Sum time mawar perlu kan nasihat orng luar jugak, bukan di kalangan orng terdekat.. Mawar kn ambil pandangan AKU tu secara positif je

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days