i love hubby

.: Rasulullah saw bersabda,"Wahai kaum wanita,brsedekahlah kalian & prbykkan istighfar.Kerana aku melihat kalian lbh byk menjadi penghuni neraka."Seorang wanita yg cerdik diantara mereka bertanya,"Wahai Rasulullah,kenapa kaum wanita lbh byk menjadi penghuni neraka?"Rasulullah saw menjawab."Kalian banyak mengutuk & mengingkari kebaikan suami." 

~ HR Muslim :

huhu... insaf..
sedih sebab saya tak sempat nak mintak ampun salah silap saya dengan dia..
tapi, sebelum bersalinkan Kekwa, tu la last sy mintak maaf dgn dia
saya tak tahu dia akan pergi secepat ni..
tak sempat nak kata apa2 pun..
tak sempat nak ucap "i love u" pun..


kalian yang sudah berumahtangga,hargailah suami ye.. setiap hari cium tangan dia mintak maaf segala2nya.. salah faham sikit2 tu biasala, mcm lagu P. Ramlee tu,sedangkan lidah lagi tergigit, ini pula suami isteri kan.. jaga suami baik2, hari2 jangan malu2 ucap sayang, sbb saya dulu tak buat pun camtu, skang terasa nak ucap hari2.. tapi dia dah takde...

*terkilan*

gaduh2 pun biasa, lepas tu baik semula.. lagi2 perempuan ni suka makan hati sendiri2... takpela, makan hati sendriri2, asal jagalah hati suami, sebab bila kamu jaga hati dia, inshaAllah, dia akan jaga hati kamu juga.. :)

Taatlah pada Allah,
taat juga pada suami,
er, tapi tak perlu la masuk kelab isteri taat pulak kan.. haha.. ;p

Peace!




Comments

  1. setuju tu..kelab isteri taat tu xperlulah..nak taat pd suami tak perlu nak masuk kelab segala kan..pada saya asalkan apa yg kita buat n lakukan dan ia menyenangkan hati suami dan mendapat keredhaan dia tak mengapalah..betul tu cepat2 mintak maaf kan hihi

    ReplyDelete
  2. salam mawar,
    terus terang sy akui sy tak penah mengikuti blog mawar or blog nafastari sebelum ni.
    hingga la sy membaca mengenai pemergian nafastari oleh seorang blogger..
    kisah kalian banyak menginsafi sy..
    membuatkan saya lebih menghargai suami.
    terima kasih mawar kerana penulisan mawar banyak memberi kebaikan untuk semua.hanya Allah yang dapat membalas kebaikan mawar

    -nadya-

    ReplyDelete
  3. salam mawar
    sy setuju dgn nadya
    wlu kenal mawar kat cyber jer
    tp..rasa byk yg mawar dah didik saya
    SYUKRAN JAZILLAN..
    smg MAWAR lebih mekar bersama EMBUN dan KEKWA..dan kenangan bersama MATAHARI akan sentiasa menyinari hidup kalian..
    amin..

    -ct-

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. bila baca entry ni terus-terang saya katakan, terasa sungguh dihati sebab saya selalu nak 'marah' dengan dia.. tapi bila berjauhan, dok merengek suruh balik cepat.. bila takde dok mencari, bila ada depan mata ada je yang tak puas hati.. :(

    ReplyDelete
  6. salam....saya tak bleh nak teruskan membaca sebab hati saya jadi sebak...pe2 pun sabar la....

    ReplyDelete
  7. salam...aah la.sy pun dh baca blog tu.memang serupa.

    ReplyDelete
  8. cik puan nurul, tak perlu masuk kelab segala.. hehee...

    nadya dan ct, terima kasih menyinggah, perkongsian buat semua atas nama kasih sesama insan.. seperti nafastari yang menulis bukan kerna nama, namun atas sifat kasih sayang antara manusia.. -petikan lagu ramli sarip

    shafa,hanie dan ibu honey... terima kasih bagitau, sy dah tengok.. memang agak terkejut pada mulanya.. tapi bila difikirkan, mungkin dia tiada kata2 yang harus dia tulis kerana terlalu sedih, biarkanlah dia, doakan dia diberikan ketabahan dan kesabaran yang berpanjangan.. berbaik sangka saja lah, supaya hati saya pun turut gembira.. :)

    aizamia, :) saya faham..

    sayangku mawar, terima kasih atas doa kamu..

    to all silent readers, thanks.. ;)

    p/s: mawar tak berapa rajin balas komen sbnrnye.. haha.. ikut mood... tapi tak bermaksud sy tak menghargai komen2 anda.. :)

    ReplyDelete
  9. Betul nasehat Mawar tu. Kalo korang ada wat salah dgn encek suami, cecepatlah mintak maaf supaya tak berlarutan lama.

    ReplyDelete
  10. mawar : dah lama nak tinggal jejak tp tak sempat..
    baru2 ni ustaz jqaf yg saya knal di trg dulu, kembali kerahmatullah meninggalkan seorg isteri & 7 org anak...
    terus saya teringatkan mawar..
    Ya Allah... tak terkata saya..
    tp DIA lebih mengetahui segalanya kan..

    ReplyDelete
  11. mawar, btl ckp mawar, kita hendakla sentiasa memaafkan suami kita..kalo boleh sblm tido..manalah tau kot2 kita dijemput ilahi, kita pergi dlm keadaan berdosa sbb tiada keampunan dr suami. sy mengamalkan bersalam & mencium suami sblm tido...dgn hrpn akan gugur dosa2 yg sy lakukan sama ada sengaja atau tak sepanjang hari tu...xpela mawar, Allah lebih tahu segalanya..jgnla mawar terus dihimpit rasa sedih & terkilan...
    anyway smlm otw balik sy ada dgr lagu cempaka di rembulan (kump. spring)..terus teringat kt mawar & beberapa org lagi kwn2 sy yg telah kehilangan suami...sayu je hati...
    psl blogger yg copy paste blog mawar tu, sy rasa x best la pulak kan...wpun mawar ok tp kitorang lak yg lebih2 rasa x best hehehe...ok mawar, apa2 pun entry mawar kali ni mula2 sebak pastu ayat terakhir tu buat sy tersenyum sendiri ^_^

    ReplyDelete
  12. Alhamdullillah, Mawar makin kuat sekarang.. Hanya dengan tulisan sahaja ia dapat menambahkan kekuatan kita untuk teruskan kehidupan ini ..

    Mawar, Akak pasti Ahmad sentiasa memaafkan Mawar sepanjang kalian hidup bersama.. Alhamdullillah, suami akak sentiasa memaafkan akak.. Dia tak akan simpan marah pada akak.. Itu yg dia sering katakan bila akak minta maaf selepas melakukan kesilapan...

    Dan lagi satu, memang kami selalu ucapkan I Love U setiap hari.. Kalau dia di office, akak akan htr sms @ email "Yang, I Love you no matter what! Miss you!" Ia bagaikan penyubur kasih sayang yang dah terjalin selama 23 tahun dan sepanjang lebih 18 tahun bersama.. Alhamdullillah....

    Walaupun x sempat minta maaf & nyatakan cinta Mawar pdnya, Ahmad sentiasa tahu perasaan Mawar pd dia.. kerana dia dapat merasakan itu semua hanya dr melihat ke dalam mata hati Mawar... Gambar2 kalian menunjukkan betapa dia bahagia kerana dikurniakan Allah dengan Mawar, Kekwa & Embun.. Dan dia pergi dengan hanya kasih sayang yang tak terhingga pd kalian bertiga tanpa ada sekelumit pun perasaan marah.. Insyaallah, kalian akan bertemu semula diSana...

    ReplyDelete
  13. saya sedihh :(
    tabahnya anda... moga tuhan mencucuri rahmat ke atas rohnya..
    kiss for kekwa :*

    ReplyDelete
  14. thanks akak...sy skrg mmg sdg bermasalah dgn suami atas sikap sy sendiri yg suka makan hati sendiri2..suka sy bc post akak ni coz at least bg sy sikit pengajaran bermakna..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days