Pengaruh dia sangat kuat pada saya

SATU
Mama: Hai, lipat baju pun dah terikut cara orang tu..
Aku : Hm... nak buat macam mana, dah terbiasa.....

DUA
Akak: Nur, ni sosej bila, napa tak habis makan?
Aku: hm, hari ni punya, boleh makan lagi..
Akak: habis nape tak makan?
Aku: sebab daging, aku tak makan sgt daging.. tak leh masuk dah..
Akak: aik, sejak bila? bukan ke ko dulu suka danging??
Aku: entah, mungkin dah terpengaruh dengan ahmad kot..

TIGA
Mama: adik, tak payah potong ekor ikan tu, biar je...
Aku: oh, tak payah ek...

hmmm....... hairan kan .. 23 tahun hidup dengan family sendiri, tapi hanya 3 tahun duduk dengan encik suami, aku boleh terbiasa melakukan apa yang encik suami aku ajar...

SATU
lipatan baju dia harusla sama, dan tidak menampakkan kolar baju ke luar..kolar baju dilipat ke dalam..
DUA
dia tak berapa gemar daging, bknlah bermakna dia tak mkn daging langsung...
TIGA
cara menyiang ikan haruslah memotong ekor dan kulit keras harus di buang..eg ikan cencaru

ye, saya amat dipengaruhinya...

Comments

  1. betul tu huhu..sama la tp dia pun banyak terpengaruh dengan saya ade makanan yg dia xsuka tp pada akhirnya dia jd suka sama ngn saya gak heheh semuanya dilakukan utk sesuaikan diri utk hidup bersama kan heheh memula dulu sukar gak lelama ok je kene hormat dan terima la citarasa pasangan memasing seadanya kan

    ReplyDelete
  2. pengaruh suami ckup kuat..mmg kekadng bile kt dh kawen dgn org yg kt syg ...sebolehnye kt cube utk jd atau buat seperti ape yg die suke..try to be perfect for him..even die x mintak pun..

    ReplyDelete
  3. mawar dulu sy ikut sini cara nak letak fb like tu
    http://msueroomz.blogspot.com/2010/05/pasang-facebook-like-pada-blog.html

    **kalau tak faham nnt tanya yea.

    ReplyDelete
  4. Terpengaruh dgn benda baik takpe. :)

    ReplyDelete
  5. sy sedih bc post mawar... sy igt sy berat ujian... mawar lg berat... sabar ye mawar... dia msti tenang di sana kerna mawar di sini tak penah lupakan dia....

    ReplyDelete
  6. lupa lak... boleh tak nak accoun FB mawar?nak fren ngn mawar... klu tak keberatan... TQ

    ReplyDelete
  7. penah baca entri nafastari pasal diri dia,tak suka kucing,suka warna putih,tak berapa excited sambut birthday, kalau makan nasi lauk satu dua jenis je n seorang yg kemas, dan kali nie mawar bgtau dia lipat baju kolar ke dalam,tak berapa suka daging n ikan mesti dibuang kulit keras,hmmmmmmmmm baru sedar perangai nafastari nie mcm akk la,mula2 org kenal akk first impression diaorng akk nie cerewet, tapi lama2 diaorg ckp akk kemas-kakngah

    ReplyDelete
  8. salam kak...cara arwah hubby akak lipat kain same dgn cre sya lipat kain jgk..n sye pun kalo siang ikan mst ptg ekor n buang kulit keras (ikan cencaru) n sy jge xbrape suke mkn dgg... :)al-fatihah utk muslimin dan muslimat yg telah meninggal dunia...semoge roh mereka di tmpatkan di kalangan org2 yg beriman..aminnn....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days