Belajar Memandu

Mr Carl, cikgu memandu saya... seorang lelaki cina yang mungkin sebaya ayah saya ..
Dia baik dan sangat manfaatkan masa dalam latihan memandu saya...kadang2 kena marah juga.. haha, biasa la tu kan.. saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.. hihihi

Diary Memandu Mawar

( ISNIN,11 July 2011)
Kelas Pertama - 2jam
belajar langkah2 sebelum memandu..
penggunaan gear..
belajar bukit kecil..
belajar 3 penjuru..

( RABU,13 July 2011)
Kelas Kedua - 2 jam
bukit tinggi
3 penjuru
jalan raya (saya disuruh drive balik melalui federal, Padang Jawa ke Seksyen13), ketar lutut dibuatnya! huhuhu

( SELASA, 19 July 2011)
Kelas Ketiga - 2 jam
bukit
3 penjuru
parking
jalanraya (drive balik juga, tp ikut jalan dalam, melalui seksyen 7)dah tak ketar, tapi berdebar-debar...pastu enjin tetiba mati kat trafik light... hihi...

Dan esok, sambung lagi kelas memandu.... tinggal lagi 6 jam, bermakna 3 kelas lagi...
go go mawar! hohoho

Ya Allah, berilah aku keyakinan dan kekuatan untuk memandu.. Demi Embun dan Kekwa... ummi akan berjuang1 aja2 fighting! ummi penakut sebenarnya! huhuhu.. tapi ummi kena juga belajar kereta , nanti boleh la ummi bawak kamu berdua pergi klinik, pegi jalan-jalan,balik kg ayah,pegi umah kita kat kajang, nanti dah besar nak pegi skolah, pastu nanti masuk universiti..

ummi kenalah belajar sekarang..kalau tak sekarang,bila lagi kan..
doakan ummi ye!

*ummi kena mahirkan kat bawah ni, esok cikgu suruh, lupa plak... huhu



Comments

  1. huhu..chaiyokkkkkk..go..go ummi boleh!

    ReplyDelete
  2. slamat berjuang kak mawar .
    anak2 akk mesti doakan ummi dorg boleh , klu tak boleh cmna dorg nk berjalan ? hihi

    ReplyDelete
  3. Kak mawar mesti boleh...yakin pd diri, usaha, doa & tawakal. insyaAllah niat yg murni akan termakbul nnt

    ReplyDelete
  4. gud luck akak. saya pun baru nak amik lesen gak ni. lagi penakut kot dari akak. hehehe

    ReplyDelete
  5. Mawar mesti kuatkan semangat tuk mencuba sesuatu yg baru, jgn takut. InsyaAllah, Mawar berjaya.

    ReplyDelete
  6. gud luck baya!!!pengalaman yana kali pertama bawak kete lutut terketar2 menggigil hikhik..insyaAllah baya mesti boleh punya.

    ReplyDelete
  7. selamat belajar...

    pengalaman akak dulu masa belajar... bole akak tanya cikgu driving 'macam mana agak nya drive kalau hari hujan?'
    tiba-tiba Allah turunkan hujan masa tu juga... terus cikgu driving akak sambil senyum dia kata 'mmm... skrg kamu belajar la drive semasa hujan'...
    tapi Alhamdulillah... sbb pengalaman itu buat akak lebih yakin ketika memandu dan lulus ujian memandu tsbt... :)

    good luck ye...

    ReplyDelete
  8. blajar drive memang akan jd tak best kalau kita x excited. Klau kita excited, dia kan jd best dan kita cepat boleh. Sy blajar drive umor 19..ambik lesen umor 20.sblm tu lesen motor ambik lepas spm. dah lama2 nanti biasalah.insya Allah..jgn lupa bca doa naik kenderaan tau..semoga selamat

    ReplyDelete
  9. mula2 takut lah...lama2....terus F1!

    ReplyDelete
  10. Tahniah Nur.. kamo semakin berdikari skg..

    ReplyDelete
  11. ini kawasan Institut tempat mawar belajar ker... sy kerja sini..! :)

    ReplyDelete
  12. sy belajar dekat surfine driving school cawangan shah alam...

    bukan dlm youtube ni..
    hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!