Dalam 24 jam saya

Hari-hari saya online.. kadang ada jugak hari saya tak online.. tapi rasanya memang hari-hari saya online sejak dia takde... saya dulu ada diari.. (sebelum saya kahwin dengan dia..) tapi sejak dah kahwin, saya dah tak perlu diari, sebab saya ada dia untuk saya ceritakan semua perasaan dan kisah saya. Dialah diari saya..

Dan sekarang saya mula menulis semula.. menulis dalam blog pula.. tapi, bukan semua yang kita rasa kita boleh luah dekat blog.. kerana blog bukanlah diari 100% yang kita harus percaya. Jadi sekadar berkongsi perasaan yang sepatutnya tanpa menghuraikannya dengan terlalu detail.

Dear blog,

Setiap pagi bangun je, mesti nak buka fb, dah tengok notification dan status, duduk buat susu Embun dan lepas tu menyusukan Kekwa pula.. dah kenyang dua beradik tu, mandi pulak.. Fb masih on.. tapi tuan punya fb dah hilang ke toilet mandikan anak2...

dah mandi2... pegi pulak buat sarapan.. si Embun makan, si Kekwa duk golek2 (baru belajar nak merangkak)... FB, email dan blog masih terbuka dekat laptop.. tuan punya laptop dah kat bawah duk makan2, minum dan sambil borak dengan tok mama...

Lepas tu basuh baju pulak... dah tu, tengok fb semula.... dah tengok kejap, layan pulak budak berdua main2.... dah tu, tiba si kakak buat "projek"... kena pulak pegi tandas lagi... basuh2... pastu teringat kain dalam mesin, pegi pulak jemur kain....tak sempat sidai semua, Kekwa pulak nangis.... pegi kejar amik Kekwa, menyusu.....

Lepas tu, sambil budak berdua tu main2... ummi dia duk main fb, internet dan check email... tengah baru nak tengok emel, datang pulak si kakak " ummi, nak upin... nak upin..".. ha, bagi la si Embun tengok upin dalam laptop.. fb , emel dan blog masih berstatus online, tapi si ummi duk tepi layan Kekwa, Cik Embun yang jadi tuan punya laptop sebab dia tengok upin dalam youtube...

Lunch time, tok mama yang masak, kadang ummi masak.. tapi most of the time tok mama yang masak.. ummi tolong masak nasi je,, hehehe... dah lepas makan tghari, suapkan Kekwa, diorang tido, ummi solat zohor, sambil lepas tu layan internet lagi...

Dah petang, tok mama bawak budak2 jalan naik stroller, ummi plak kemas barang mainan yang telah disepahkan oleh kakak Embun dan lipat kain..

Malam pula, mandikan budak berdua... ummi online lagi.... sambil duk main2 dengan budak2...dan lepas tu datang lagi si Embun nak tgk "bean".. dia layan mr bean smp tertido2.. ummi dia duk layan Kekwa sampaila Kekwa pun tertidur...

Dan lepas tu baru ummi boleh layan internet dengan amannya.... hihihihi...
sebab tu sekarang ummi tulis blog...
di masa ini, dan di waktu ini la....
bila budak berdua tu dah tido...

;)

gudnite blog, c u later...

Comments

  1. As long the blog can make you happier, kitorang yang baca pun hati senang. Make this blog your another diary kak. Share it.

    ReplyDelete
  2. Salam..Setuju dgn Syahiddmilikku...
    Asal hati senang dan tenang...teruskan menulis yer mawar...

    ReplyDelete
  3. Senang pulak budak berdua tu tidur.. Umar xkan tido selagi Hanie x tido.. Itupun Hanie dah tido pun dia still x tido2..

    ReplyDelete
  4. at least you have all the time with the kids, alhamdulillah, unlike us the working mommies. Saya dengan anak saya cuma ketika dia tidur,sebelum tidur yg tak sampai beberapa jam, dan sabtu ahad saja. the rest others, she's left at school :-(

    ReplyDelete
  5. saya pun setuju dgn che lin, jeles dgn orang yg dapat spend 24-7 dgn kids..dan satu lagi, anak saya pun macam tu, asal bukak laptop je nak pin-pin (upin-ipin)..ehehe..take care dear..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!