Karutlah semua itu..

  1. jangan buat double wedding adik beradik, nanti sorang mati accident...
  2. jangan tangkap gambar bertiga, nanti sorang mati awal..
  3. jangan bawak baby dengan mayat, ada badi..
  4. tula, orang dah kata.. tarikh tu tak sesuai...
  5. jangan itu... nanti.. ini.. itu...
aaahhh... semua itu KARUT!

hidup dan mati itu ketentuan ALLAH.. Dialah sebaik-baik perancang dan maha mengetahui apa yang tersirat...berpeganglah pada janji ALLAH, Setiap yang hidup itu PASTI akan mati....

"bagaimana kita akan mati" itu hanya sebagai salah satu sebab atau jalan untuk kita menuju ke alam sana...

*pls, pls, and pls.. dont ever think about benda karut2 mcm ni... soon or later, kita semua akan pergi jugak.. diam lebih baik dari berkata-kata jika kata-kata itu hanya akan menyakitkan hati orang lain...


Comments

  1. jangan mudah percaya.. itu cuma amalan sejak dulu lagi.. kebetulan je kalau salah satu tu terjadi dalam hidup kita..

    ReplyDelete
  2. org pernah kata sy bw bala... siap buat kenduri tolak bala...... Allahuakbar!!! kuatkan hati.. pekakkan telinga.. wlpn hati merintih...

    ReplyDelete
  3. saya rasa akak patut letak butnag like kat entry akak. :)

    terima kasih sebab menulis.

    ReplyDelete
  4. semua klu terjadi pun kebetulan...

    ReplyDelete
  5. dont think all the nonsense things..

    ReplyDelete
  6. pernah juga orang suruh saya mandi bunga lepas 2x hilang kereta selepas 3 bulan kejadian pertama.

    =_=

    ReplyDelete
  7. ada manusia yag cakap mcm tu kat Nur ker?mmg takde akal..ajal mau di tanggan Allah..jgn fikir lagi ye

    ReplyDelete
  8. Semua dibawah kekuasaan Allah swt..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days