harapan

Ya Allah, bimbinglah aku dalam membuat keputusan yang terbaik untukku dan keluargaku... sesungguhnya Engkau sebaik-baik perancang... hanya pada Mu aku berserah dan meminta pertolongan....

Segalanya aku harus lakukan sendiri.. segala keputusan di tangan aku.. bagaimana aku hendak mencorakkan kehidupan anak-anakku? bagaimana aku hendak menyara hidup kami bertiga?.. bagaimana cara terbaik untuk aku mendidik anak-anakku? bagaimana harus aku jalankan kehidupan ini? bagaimana.....

Allah, bantulah aku yang lemah lagi hina ini....

bimbinglah aku dalam membuat segala keputusan agar tidak tersasar dan terkeluar dari jalan-Mu...
pimpinlah aku, Tuhan aku yang Esa...
berilah aku hidayah dan petunjuk demi meneruskan kehidupan yang sementara ini...
suntikkan semangat juang dan ketabahan dalam diri aku...
tunjukkanlah aku cara dan jalan yang terbaik untuk aku membesarkan puteri-puteriku..
jadikanlah mereka anak-anak yang solehah..
peliharailah keluarga kecil kami dari fitnah...
murahkanlah rezeki kami dengan rezekimu yang maha besar itu..
pinjamkanlah aku sedikit daripada ilmuMu yang maha luas itu untuk aku didik puteriku dan berbakti pada masyarakat..

Allahu Allah...
bantulah aku..
hanya padaMu aku berserah dan meminta pertolongon...

* semoga hari esok lebih baik daripada semalam.. semoga aku dapat kerja itu.. amin!

Comments

  1. aminnnnnnnn...buatlah yag terbaikk insyaallah..:)

    ReplyDelete
  2. insyaALLAH akak..^^! semoga dapat yang terbaik..

    ReplyDelete
  3. suara dari hati bisa mendidik orang lain agar bersyukur....kita ini pejuang. berjuanglah mawar. sementara kita masih muda, banyak perkara mampu kita realisasikan. Insyaallah sama_samalah kita berdoa. (saya aminkan doa mawar-dan turut berdoa)

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah..semuanya akan dipermudahkanNya..wish u the best, Aini!!!

    Mawar akan terus berjuang demi Embun & Kekwa...

    ReplyDelete
  5. ameen :-) ceritalah mengenai interview kerja yg 2 itu...

    ReplyDelete
  6. insyaAllah mawar dpt keja tu..manetau rezeki anak2..

    ReplyDelete
  7. Salam...
    Sya bru khatam baca blog mawar dr last till 1st post.

    I believe you are strong...
    Insya Allah, Allah menguji kerana tahu kita mampu menghadapinya...
    (i know its not easy as it sounds...)

    ReplyDelete
  8. sy selalu emosi bila baca blog yg sedih2...bila baca blog mawar sy boleh sampai menangis...dan mawar byk memberi kesedaran kepada sy...kalo boleh teringin berkawan dgn mawar...sy pun ada seorg kakak...kawin 3 thn jer...anak 2 then husband meninggal ms anak kedua kakak dah tgu masa bersalin...kakak sy sampai sekarang tak kawin...then anak2 diapun dah besar...sy tak tau ape perasaan dia bila setiap tahun melawat kubur arwah suami dia mesti dia menangis tersedu2 dah 23 tahun berlalu......kakak sy kerja kilang jer nak besar2kan anak2 dia...dgn duit pencen arwah suami...sy harap mawar dapat lalui sm seperti kakak sy...

    ReplyDelete
  9. mawar mcm mn sy nek berkenalan dgn mawar

    ReplyDelete
  10. terima kasih semua...

    anonymous, fb sy -aini nurbaya

    ReplyDelete
  11. Mawar, saya akan add facebook mawar, saya nampak bakat mawar, dan harap mawar boleh bagi saya email... insya'allah mungkin ini salah satu cara Allah nak bantu mawar... saya macam ada cadangan.. itu pun kalau mawar sudi....

    ReplyDelete
  12. taste of tapah,

    ni email saya- nurbaya85@hotmail.com

    em, cara apa tu ye? :)
    mudah2an ianya membantu... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!