Terharu!

  • Beg pakaian

Semasa pulang dari Islamabad untuk mengemas barang2 peribadi dan rumah, saya membawa beg pakaian yang selalu dibawa oleh dia... beg itu ada 'lock' yang mempunyai password.. tapi saya unlock beg tu kerana saya tidak tahu password beg itu...selama ni dia je yang tahu..dan saya seperti biasa tak pernah nak ambil tahu..
Tetapi, bila saya sampai di Malaysia, beg itu terkunci dengan sendirinya. Dan saya tidak dapat membukanya... alangkah sedihnya saya waktu itu kerana di dalam beg itu banyak fail yang penting untuk urusan saya harus lakukan spr sijil nikah, SNP rumah dan lain-lain...

Nasib baik saya ada pakcik yang mahir 'try and error' password beg itu. Dan akhirnya jumpa! Rupa-rupanya... passwordnya adalah tarikh hari lahir saya! oh, terharunya saya........


  • Emel, blog dan FB

Masa mula2 kahwin, saya tahu password dia, seperti biasa, perempuan ni busy body, nak tgk emel2 si dia, selalu je nak check2 fb dia, tapi nak dijadikan cerita.. kami tersalah faham sedikit angkara perasaan cemburu saya.. dan setelah peristiwa itu, dia menukar password nya... dan dia tidak mahu memberitahu saya password dia lagi... saya hormati keputusan dia, dan tidak mahu memanjangkan pergaduhan kami, saya setuju dia merahsiakan password dia itu,,

sehinggalah saat pemergian dia.. saya memang tak tahu....

kemudian, nak dijadikan cerita, di FB dia ada gambar isteri pemandu kami di Islamabad (semasa kami berjalan di Faisalabad dan Lahore). Dan pemandu kami menyuruh kami delete gambar itu kerana dikhuatiri jika ayah mertuanya tahu, dia akan ditembak. Saya meminta maaf kepada pemandu kami kerana saya tidak mungkin dapat membuang gmabar itu kerana saya tidak tahu password dia.. 

namun, hati saya merasa tidak sedap, tiba satu hari saya try n error password dia, dan dapat!
rupa2nya... nama saya je! dan saya telah pun delete gambar wife pemandu kami... mudah2an dia tak kena tembak lah.. huhuhuhu

terharu lagi....

Ya Allah..... kalau lah saat ini dia masih ada, akan aku peluk dan kiss kiss dia banyak kali sebab terharunya............tapi itukan kalau....... kenyataannya dia sudah tiada... 

"Allah..... kau berilah pahala kebaikan yang berterusan buatnya, kerana dia telah menjadi suami yang terbaik buatku....dan ayah yang penyayang buat anak-anakku..."

Comments

  1. sedih...sedih...dan sedih bila bc setiap tulisan akk... tabahkan hati ye...

    ReplyDelete
  2. Kalau ai takde sah confirm en. suami takkan tau kecuali password untuk kad ATM.. hikhikhik..

    anyway.. moga sabar dan tabah, setiap dugaan pasti ada hikmahnya.. ;)

    ReplyDelete
  3. betapa baiknya dia..
    semoga arwah tenang di sana

    ReplyDelete
  4. huhu terharu jugaa..sayangnya arwah pada kamu semua tentang dirimu diabadikannyaa..

    ReplyDelete
  5. akak yg baca pun terharu ..sayang betul dia kat Nur.orang baik lebih disayangi olehNya

    ReplyDelete
  6. akk terharu baca blog ni..kalaulah akk dpt cam Mawarkan bagus...tapi...hurmmm

    ReplyDelete
  7. Salam Kenalan...

    selalu baca blog ini...tp 1st time tinggalkan komen...
    semoga tabah mengharungi hidup bersama embun dan kekwa...
    dan semoga dpt kerja tersebut.

    ReplyDelete
  8. salam kak.. terharu n sedih baca en3 akak.. smga akak n anak2 tabah teruskan idup.. 1ari nti pasti akak skuarga bersatu semula di syurga.. insyaAllah.. tiap apa yg akak taip, buat sy lebih menghargai insan ada di sisi.. tq..

    ReplyDelete
  9. so sweet.....mawar,kuatkan ati ye.. nanti jmpa dia di sana...amin

    ReplyDelete
  10. Bertuahnyer mawar...my hubby plak pasword sendiri pun selalu lupa semua password dia memang saya kena tau kalu x susah nak buat urusan.. tetapi suami mawar telah meninggalkan kenangan yg terindah buat mawar dan anak2..

    ReplyDelete
  11. Semoga suami akak gembira di sana kerana memiliki isteri yang sering menyebut kebaikan suaminya. Selalu sedekahkan kebaikan untuk suami ye akak. Allah sentiasa bersama-sama akak dan anak.

    ReplyDelete
  12. Ummi embun n kekwa ..terharunya n bertuahnya mawar menjadi suri hati seorg suami yg sgt penyayang itu..semoga kalian akn bersatu n berjumpa lagi di jannah sana..
    Teruskan n kuatkan smgt demi embun n kekwa..bila nak boleh jmpa bidadari2 itu ye??-mama ishraqi-

    ReplyDelete
  13. saya kira dari situlah juga bagaimana latest post di nafastari boleh ada ya?

    ReplyDelete
  14. slm ziarah....sabar yer dik itu semua dugaan yg amat besar yg harus adik tanggung semoga kesabaran itu m'jadi kekuatan dan semangat demi embun n kekwa...semoga rohnya aman disisi PenciptaNya..al-fatihah...

    ReplyDelete
  15. tu maknenye die sayang sangat kat mawar =)

    ReplyDelete
  16. tu maknenye die sayang sangat kat mawar =)

    ReplyDelete
  17. Arwah memang sangat menyayangi kamu. =)

    ReplyDelete
  18. guna tarikh lahir dan nama kita sebagai password tanda dia amat mencintai kita lebih dari segalanya.. semoga arwah tenang disana baya. Al-fatihah~

    ReplyDelete
  19. comel la cerita ni!
    buat muvie mesti kalah nur kasih hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days