Terkenang.....

Saya rindu dia.... (antara gambar dia yang menjadi kegemaran saya..)



abu nadaa dan marwa
we miss you so badly....



THE LOVE IS GETTING DEEPER AND DEEPER WHEN YOU NO LONGER AROUND.. I LOVE YOU FOREVER, MY LOVE.... MAY YOU REST IN PEACE, AL-FATIHAH...

Comments

  1. kuatkan semangat mu sayang.. Allah tahu bagaimana peritnya kehidupanmu tanpa yg tersayang.. demi masa depanmu & puteri2 mu, teruskan kehidupan ini bersama semangat arwah yg sntiasa segar dlm ingatanmu.. fikir positif & jgn mengalah.. :) kamu pasti bole mawar..

    ReplyDelete
  2. Akak Mawar,
    Sabar ye kak... Al Fatihah untuk arwah.

    ReplyDelete
  3. Mawar, ketabahan dan kesabaranmu menjadi motivasi buat saya.Saya juga baru kehilangan insan yang sangat saya sayangi.Terus berjuang untuk Nadaa dan Marwa.

    ReplyDelete
  4. Assalam..
    Sabarlah dalam menghadapi dugaan ini.. InsyaAllah bahagia menanti di hadapan.. ;)

    ReplyDelete
  5. Salam..kak mawar..takziah di atas pemergian suami tercinta..n tahniah kerana akak seorg yg kuat dlm mgharungi dugaan Allah..btl org kata,Tuhan akn memberi dugaan mengikut kekuatan seseorg itu utk menerimanya..just call me 'ina'..sy berusia 24 tahun..ank kedua dari 2 beradik..7/7/2011 semalam,genap 24 tahun ayh sy meninggal dunia.waktu tu,sy baru 3 bln dlm kendongan lg..akak...ayh sy sakit..tp bukan sakit terlantar..sekali die sakit,terus masuk hosp n meninggal..syukur kerana akk ada keluarga yg berkemampuan,ada pelajaran n ade sedikit peninggalan dr arwah...waktu ayh sy meninggal..ibu yg baru hbis pantang, pelajaran hanya setakat darjah 6..terus mula bekerja..mula2 ibu sy kerja ambil upah menoreh getah...kayuh basikal tua sejauh 10km tiap2 hari..mujur ms tu arwah atuk n arwah nenek ade lg..beberapa taun kemudia,ibu saya kerja kilang..kua pukul 6pg balik pukul 8 mlm..dgn hanya gaji 600.membesarkan kami berdua n dua org ibu bapanya..tabahnya ibu sy..kemudian,kilang ibu sy kerja,bankrup,ibu terpaksa berhenti dan keje sbg tukang kebun skolah..ibu sy lakukan sumenye tanpa penah sakit (mgkin tu kebesaran Tuhan) demi membesarkan kami berdua...Tuhan maha mengetahui..setelah kami berumur 13 & 15 tahun,kedua-dua atuk n nenek saya menemui Illahi..pd masa tu kami da pandai jg diri sendiri..kami penah berpuasa sbb xde duit blanje..tp ibu xpnah meminjam duit dari sape2 sbb ibu kata die ada kudrat utk besarkan kami...akak,sy meletakkan ibu sy di tempat teratas sekali kerana apa..kerana smp skang ibu sy x berkahwin ..umurnya dah 58 tahun..hidup dia hanya utk ank2 nye...sungguh kami terhutang budi pd die...skarang alhamdulillha..akk sy da berkahwin, akk sy n sy skang sudah bekerja,,,kami kerja kerajaan...sumenya berkat pengorbanan ibu kami...sy sgt sygkan die...akk,cerita ni sy kogsikan supaya kita same2 rase ape yg org lain rase...take care..
    zulzaryn@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. tiada kata yg dapat digambarkan perasaan mawar ketika ini...kesedihan ditanggung pun bukanlah semudah kata-kata....tetapi ketabahan dan kesabaran mawar sangat tinggi...sgt redha dan tabah menerima suratan Ilahi...sy sendiri jika berada di tempat mawar tak tau segagah mananya sy...lebih2 lg sy tak boleh nak harapkan keluarga...then ibupun dah tua tanggungjawab sy lebih pada dia....dan suami sahajalah pengisian hidup sy...

    ReplyDelete
  7. salam kak mawar. semoge akak terus sabar dalam liku2 hidup ni. Saya telah kehilangan ibu dimana dia telah dibunuh di depan mata saya. dan kata2 akak disini menjadi semangat pada saya......

    ReplyDelete
  8. salam kak mawar....tabahkan hati ok....semg tabah dan sabar dalm menempuh hidup yang akan datang...akak ada permta yang disayangi..kenangan bersama....mereka kekuatan akak..

    ReplyDelete
  9. salam ziarah..

    terbaca entri mawar terasa sebak dalam hati..tuhan lebih sayang dia redha & teruskan hidup ini utk anak2..
    jom la jadi rakan blogger qhaifanurin.blogspot.com sebab nur dah follow mawar.
    tq...

    ReplyDelete
  10. sebak dan terharu
    peluk cium unk nada dan kekwa

    take care
    Al Fatihah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!