Belum rezeki kerja lagi kot...

Hari-hari saya nantikan panggilan interview atau kerja...
hari-hari tengok emel..
hari-hari tgk jobstreet dan jobsmalaysia..

jawapan tetap 
STATUS MEMOHON...
dan VIEWED 2 TIMES...
dan sedang dalam permohonan...

sabar, sabar, dan sabarlah wahai diri...

kalau nak ikutkan, pergi cari kerja dekat fastfood, kedai biasa2 mesti dapat punya kan?

TAPI,
saya memikirkan LONG TERM...

saya harus cari sesuatu yang ada JAMINAN yang STABIL...
syarikat itu haruslah stabil untuk jangka masa yang panjang..
dan jawatan yang saya mahu mohon tu pun harapnya  memberikan saya KESTABILAN ...

bukan untuk saya,
tapi untuk ANAK-ANAK saya!

cari kerja yang ada benefit medical, ada benefit pencen ke.. 
okay la untuk masa depan anak2..

nanti diorang dah sekolah, lagi banyak biaya yang kena tanggung..
jadi saya harus memikirkan sesuatu untuk mereka..

alhamdulillah, 
setakat ni, boleh lagi, cukup lagi dengan duit simpanan dan sedikit pencen dari suami..
namun, tak mungkin ianya cukup untuk akan datang ..
dan saya bukan jenis yang mahu goyang kaki duduk saja...

ramai cadangkan buat bisness dari rumah,
tapi saya kurang berminat..
saya memilih ke?
ya, saya MEMILIH, saya memilih untuk mencari sesuatu yang dulu saya impikan..
saya memilih untuk saya memastikan kestabilan anak-anak saya kelak..

Saya tak akan putus harapan, 
mungkin saya harus bersabar lebih banyak lagi
dan Allah telah merancang yang terbaik buat saya..
Dia lebih tahu apa yang saya perlu lakukan sekarang..
mungkin bila sampai waktu saya diberi peluang kerja,
ada la kerja itu..

Saya masih menanti,
dan mencari..
namun, masih ada hal urusan kematian yang saya harus uruskan..
mungkin selepas saya dapat lesen, urusan itu akan selesai..
dan mungkin selepas urusan itu selesai,
itulah masa yang sesuai untuk saya terus melangkah ke depan!

Semoga Allah memberi saya kekuatan dan kesabaran yang berpanjangan...
amin...


Comments

  1. insyaallah ada rezeki nnt....
    moga dipermudahkan urusan..amin

    ReplyDelete
  2. insyaAllah ada rezeki untuk anak2 baya~~

    ReplyDelete
  3. ade daftar tak kat dalam persatuan ibu tunggal ke?semoga ALLAH mudahkan segala urusanmu..

    ReplyDelete
  4. salam. selalu baca blog akak. akak berminat nak buat bisnes. mak sy mmg dr student lg buat bisnes. dan ayah sy pun skrg part time buat bisnes. boleh contact mak sy
    Kak Ani 019-9847920
    Dr Shukri 019-9824907
    Nadhirah 013-9714599

    ReplyDelete
  5. Inyaallah..ada la rezeki anak2 nnt

    ReplyDelete
  6. Salam,
    Insyallah..ada rezeki awak nanti. Boleh saya tanya, awak interested kerja apa and boleh keje kat KL?

    ReplyDelete
  7. insyaallah akak....kelak pasti ada keje...jangan putus asa...^^

    ReplyDelete
  8. try like page ni nanti depa akan update jawatan kosong terkini. kot2 boleh membantu...

    http://www.facebook.com/Jawatankerajaan

    ReplyDelete
  9. salam pn mawar, selepas pembekuan dan kelulusan JPA bulan 8 nanti insyaAllah di tempat kami akan ada mula mencari calon yg layak untuk beberapa kekosongan jawatan tetap dan kontrak (dlm skim S & N). Jika diizinkan Allah swt mungkin sy boleh cuba membantu.

    ReplyDelete
  10. pasti akan dapat.. bila doa dan usaha seiring.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  11. akak nk keje yg mcm mn? sy leh rekemen kn...
    admin ke? HR boleh?

    ReplyDelete
  12. cuba register dengan agensi pekerjaan..macam Intelek,randstad...mohon kat situ lau ada kekosongan kat mana2 syarikat ti diorang akan panggil

    ReplyDelete
  13. As salam..
    InsyaALLAH dapat.. Nur msih muda.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!